Magda Gessler przeprowadziła „Kuchenne rewolucje” w Hacjendzie, która dziś nosi nazwę Karczma Żółtodzioby. Znana restauratorka do Słupi pod Bralinem przyjechała w 2018 roku, na zaproszenie właściciela Mirosława Horbacza. Czterodniowa rewolucja zakończyła się bardzo efektownymi zmianami. Od tamtej pory restauracja serwuje głównie dania z kaczki. Można zjeść np. rosół z kluseczkami, pierogi z wątróbką oraz specjalnie przyrządzoną kaczkę.
Dzisiejsza Karczma Żółtodzioby przeszła wiele. Zanim Magda Gessler pojawiła się w Słupi pod Bralinem w tamtejszej Hacjendzie działo się wiele, ale do czasu...
Problemy rozpoczęły się wraz z wybudowaniem nowej autostrady.
Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując swoje doświadczenie zdobyte za granicą. Serwował bez powodzenia owoce morza, homary, a nawet steki z aligatora, wracając finalnie do kuchni polskiej - mówiła o Mirosławie Horbaczu Magda Gessler, która przekazała wiele cennych wskazówek właścicielom programu.
Rewizyta znanej restauratorki zakończyła się sukcesem. Program wyemitowano na początku 2019 roku.
A jak jest teraz, w trudnym czasie lockdownu?
Właściciele restauracji poszukują rąk do pracy. - Będziemy sukcesywnie przygotowywać się do ponownego goszczenia naszych wspaniałych gości w naszych przytulnych wnętrzach i oczywiście na naszych uroczych tarasach na zewnątrz . Będzie się działo - zapowiadają właściciele.
Wskaźnik Bogactwa Narodów, wiemy gdzie jest Polska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?