Smaki Regionów to święto kuchni regionalnej, gdzie produkty są przygotowywane według dawnych receptur, tradycyjnymi metodami, z poszanowaniem lokalności. Wydarzenie promuje też ekologię, slow food oraz świadomą konsumpcję.
Podczas targów przyznawane są "Perły" — prestiżowe nagrody dla regionalnych wyrobów wytwarzanych tradycyjnymi metodami od wielu lat, które dodatkowo wyróżniają się jakością oraz smakiem.
W niedzielę 25 września "Perła 2022" trafiła do Gospodarstwa Rolnego "Szczypiorki" Andrzeja i Sylwii Szczypka z Tuszyna. "Szczypiorki" zostali nagrodzeni za swoją szynkę wołową przedgórza sudeckiego. Gospodarstwo Rolne "Szczypiorki" oferuje zdrowe i ekologiczne produkty, które pochodzą bezpośrednio z ich gospodarstwa. Wśród ich produktów są między innymi przetwory mleczne, mięsne oraz owocowo-warzywne.
- Smaki Regionów, Poznań... Mamy to! Jest Perła! Dziękujemy! - cieszyli się Andrzej i Sylwii Szczypka po otrzymaniu "Perły 2022".
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?