Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Mnóstwo chętnych do udziału w wydarzeniach Koneckiego Centrum Kultury. Jakie plany?

Mnóstwo chętnych do udziału w wydarzeniach Koneckiego Centrum Kultury. Jakie plany?

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce. Podwójne derby w III lidze

Kalendarzyk imprez sportowych w Małopolsce. Podwójne derby w III lidze

Polecamy

Iwona Kozłowska kandydatką do Parlamentu Europejskiego. Na liście KO posłowie i radni

Iwona Kozłowska kandydatką do Parlamentu Europejskiego. Na liście KO posłowie i radni

Na Saharze powstanie osiedle? Wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy

NOWE
O TYM SIĘ MÓWI
Na Saharze powstanie osiedle? Wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy

Wyjątkowi goście i ręce pełne darów dla lokalnej społeczności

Wyjątkowi goście i ręce pełne darów dla lokalnej społeczności