Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Kał w windzie na os. Wichrowe Wzgórze. I to nie pierwszy raz. "To niebezpieczne!"

Kał w windzie na os. Wichrowe Wzgórze. I to nie pierwszy raz. "To niebezpieczne!"

Potrącenie na torach kolejowych na poznańskim Morasku

Potrącenie na torach kolejowych na poznańskim Morasku

Polecamy

To najlepsze warzywo, jeśli ćwiczysz albo się odchudzasz

To najlepsze warzywo, jeśli ćwiczysz albo się odchudzasz

Poznaliśmy oprocentowanie obligacji kwietniowych

Poznaliśmy oprocentowanie obligacji kwietniowych

Wędrówki Szlakiem Drewnianych Arbuzów - Przygoda dla całej rodziny

Wędrówki Szlakiem Drewnianych Arbuzów - Przygoda dla całej rodziny