Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ochrona twarzy zimą to podstawa. W tym celu trzeba wiedzieć,...
fot. 123 RF

Pielęgnacja skóry twarzy zimą. Zobacz, jakich kosmetyków nie używać, a które powinny stać się podstawą pielęgnacji o tej porze roku?

Jaki krem do twarzy stosować zimą?

Ochrona twarzy zimą to podstawa. W tym celu trzeba wiedzieć, jaki krem wybrać. Aby skóra twarzy była odpowiednio nawilżona i chroniona, krem powinien zawierać:
- Oleje i masła roślinne (np. olej z awokado, olej jojoba, oliwa z oliwek, olej z pestek pszenicy, olej kokosowy, konopny, macadamia, masło shea). Wszystkie te składniki są doskonałymi emolientami, które wzmacniają barierę lipidową naskórka;
- Witaminy E, A, C, które mają za zadanie wzmocnić barierę ochronną skóry, nawilżyć ją, zregenerować oraz zapobiec powstawaniu zmarszczek.
- Pantenol, alantoina, bisabolol, które mają łagodzić podrażnienia.
- Lipidy, które uzupełniają i wzmacniają naturalną powłokę naskórka;
- Ceramidy, które tworzą warstwę ochronną.
- Filtry UV – przydatne zwłaszcza przy zimowych aktywnościach na świeżym powietrzu.
- Oleje mineralne (np. wazelina, parafina) – wykazują bardzo dobre właściwości natłuszczające.

Zobacz również

Gratka dla fanów rytmów latino. Na plaży Wave Międzyzdroje wystąpi kubańska grupa

Gratka dla fanów rytmów latino. Na plaży Wave Międzyzdroje wystąpi kubańska grupa

Obchody Święta Konstytucji 3 Maja w Bielsku-Białej. Zobacz ZDJĘCIA

NOWE
Obchody Święta Konstytucji 3 Maja w Bielsku-Białej. Zobacz ZDJĘCIA

Polecamy

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Zaskakujące pesto z pokrzywy. Poznaj przepis na bombę witaminową i smaczny dodatek

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Ciasto jogurtowe z rabarbarem. Zrobisz je bez miksera i w ekspresowym tempie

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi

Najsmaczniejsze szparagi z patelni. Z tym przepisem każdy sobie poradzi