Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Prokuratorzy „chomikowali” urlopy, by dostać fortunę? Mowa o setkach tysięcy złotych

Prokuratorzy „chomikowali” urlopy, by dostać fortunę? Mowa o setkach tysięcy złotych

Groźny wypadek tira na A4 w Krakowie. Wielkie korki na obwodnicy

Groźny wypadek tira na A4 w Krakowie. Wielkie korki na obwodnicy

Polecamy

Szaleństwo na nocnym niebie w maju. Aż dwie noce spadających gwiazd!

Szaleństwo na nocnym niebie w maju. Aż dwie noce spadających gwiazd!

Takich flaczków jeszcze nie jedliście. Idealne danie prosto... z Neapolu

Takich flaczków jeszcze nie jedliście. Idealne danie prosto... z Neapolu

Niebezpieczne żelki wycofane. Mogą uszkodzić DNA twoje i twoich dzieci!

Niebezpieczne żelki wycofane. Mogą uszkodzić DNA twoje i twoich dzieci!