Frytki belgijskie z sosami własnej roboty, lody rzemieślnicze, chińskie pierożki, kuchnia tajska, meksykańska, tybetańska - to tylko niektóre z weekendowych propozycji. Na Festiwalu Food Trucków na Stadionie Narodowym znajdziemy bowiem niemal 100 zmotoryzowanych restauracji. Gwarantujemy, że nikt nie wyjdzie stamtąd głodny.
Na takim wydarzeniu nie mogło zabraknąć food trucka kampanii „Polska Smakuje Jakością”. Znany kucharz, Jurek Sobieniak, 19 sierpnia poczęstuje wszystkich wymyślonymi przez siebie potrawami. Będzie tam serwował kanapki skomponowane na bazie łopatki i schabu wieprzowego oraz klasycznych kiełbas, które są sygnowane znakiem QAFP. Potrawy mają wdzięczne nazwy, np. „Warszawski Cwaniak”, „Maczanka Kreolska”, "Drugie Śniadanie" czy „Krakowski Targ.”
Co więcej, Festiwal Food Trucków połączony jest z 4. edycją Mistrzostw Burgerowych i finałem plebiscytu "Gazety Stołecznej" - Warszawska Pyza ( na najlepsze jedzenie warszawskiej ulicy). O tytuł Mistrza Burgerowego powalczy 20-stka wystawców.
Żarcie na Kółkach Warszawa już 19 i 20 sierpnia, PGE Narodowy.
Czytaj więcej: Gdzie na kebab w stolicy? Podpowiadamy
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?