-Młodzież pod okiem cukiernika Nataliyi Golombyovskiej zdobyła wiedzę teoretyczną i praktyczną w wykonywaniu tych małych dzieł sztuki. Przepisy na wykonanie są różnorodne, ale podstawą każdego z nich są mielone migdały. Do ciastek używa się także cukru, cukru pudru oraz białek jaj. Makaroniki zrobione przez uczniów nadziewane były ganaszem czekoladowym i malinowym. Wykonane przez młodzież na zajęciach słodkości powstały w całości z naturalnych produktów - poinformowała placówka.
źródło: CKiW OHP
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?