Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

Gorzów. Kolejne śmietniki w ogniu. Znów na Górczynie

Gorzów. Kolejne śmietniki w ogniu. Znów na Górczynie

Gorzów. Kolejne śmietniki w ogniu. Znów na Górczynie

Gorzów. Kolejne śmietniki w ogniu. Znów na Górczynie

Polecamy

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło

Schab duszony z młodą kapustą. Wiosną robię go na okrągło

Dzięki open source gospodarkę UE zasila nawet 400 mld zł

Dzięki open source gospodarkę UE zasila nawet 400 mld zł

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji

Sałatka z San Francisco do obiadu. Przepis z Glukozowej Rewolucji