7 z 8
Poprzednie
Następne
7 rozgrzewających naparów na jesienne wieczory. Co pić, gdy za oknem ziąb? Te napoje są pyszne i zdrowe
HERBATA Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ
Napar z jabłek i żurawiny to niezwykle rozgrzewająca opcja na chłodny wieczór. W połączeniu z herbatą tworzy pyszny napój, którym najlepiej rozkoszować się jesienią. Herbata ma także korzystny wpływ na trawienie. Jak ją przygotować?
Składniki:
- 1 litr wody
- 2 łyżki czarnej herbaty liściastej
- 1 jabłko pokrojone w plasterki
- garść suszonej żurawiny
- 2 laski cynamonu
- kilka goździków
- miód wedle uznania
W dużym dzbanku lub rondelku należy zaparzyć herbatę razem z cynamonem i goździkami. Do naparu dorzucamy następnie pokrojone w plasterki jabłko i żurawinę. Gdy napój przestanie być wrzący, słodzimy wedle uznania miodem. Podawać na gorąco.