KOTLETY MIELONE Z GRZYBÓW - PRZEPIS
Kotlety mielone - składniki:
40 dag grzybów
1 cebula
1 czerstwa bułka
mleko
1 jajko
sól, pieprz
natka pietruszki
tarta bułka
olej do smażenia
Kotlety mielone - przygotowanie:
Grzyby oczyszczamy, płuczemy, szatkujemy i podsmażamy z cebulą. Czerstwą bułkę moczymy w mleku, odciskamy i mielimy razem z usmażonymi grzybami i cebulą. Do masy grzybowej dodajemy jajko, sól, pieprz, natkę pietruszki i dokładnie mieszamy. Formujemy nieduże kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
A Wy w jaki sposób przyrządzacie grzyby? Czekamy również na Wasze przepisy! Prześlijcie je na adres: [email protected]
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?